Laden...
Naar Facebook
Naar Twitter

Champagne de Venoge

Restaurant de Pepermolen is Ambassadeur van Champagne de Venoge.

Vol trots serveren wij deze fantastische Champagne.

 

 

 

 

 De oorsprong van de familie de Venoge vinden we in Zwitserland, aan de oevers van het Lemanmeer waarin de Venoge uitmondt, een riviertje dat door dichters is bezongen.

In 1825 vestigde Henri-Marc de Venoge , geboren in 1776 in het kanton van Vaud, zich in de Marnestreek om er toen al beroemde champagnewijn te verhandelen en begon zo aan een boeiend avontuur.

 Zijn zoon Joseph gaf een creatieve impuls aan de onderneming .

Dankzij zijn bekwame aanpak,

zijn doorzettingsvermogen en

zijn overmoeibare inzet kende het huis een aanzienlijke groei.

 

In de champagnestreek stopte de groei van de nobele stamboom van Henri-Marc de Venoge, maar het merk schittert ook vandaag nog op de mooiste tafels van de hele wereld.

 

De Venoge hanteert een zeer strenge selectie van zijn druivenvoorraden : deze zijn afkomstig uit dorpen van de

Montagne de Reims, voor de bevoorrading van de beste Pinot noir, uit de

Marnevallei voor de beste Pinot Meunier, en uit de

Côte de Blancs voor de beste chardonnay, die de eigen wijngaarden van het 19 hectaren grote de Venoge domein aanvullen.

 

De typische wijnsmaak wordt beïnvloed door de persing :

de Venoge gebruikt traditionele, verticale Coquart persen , die een lichte circulatie van het sap, een minimale extractie van de kleur en van elementen die geen bestanddeel van de wijn vormen, mogelijk maken.

Het unieke karakter wordt ook bepaald door de scheiding van de cuvés , de eerste persing, en door de taille, de tweede persing , die bij de Venoge niet gebruikt wordt.

Nadat de flessen in de kelder zijn gelegd, rijpen ze gegarandeerd gedurende 3 jaar in plaats van 15 maanden zoals de wet het bepaalt.

Van het halve flesje (37,5) tot de jeroboam (3 liter) rijpt de champagne in de originele fles, wat een garantie voor kwaliteit is.

 

Kelders op een diepte van 25 meter met een constante temperatuur van 11°C garanderen het hele jaar door onmisbare voorwaarden voor een optimale kwaliteit.

Een rustperiode van 6 maanden na het 'dégorgement’ vindt plaats om de volle ontplooiing van de wijn te garanderen na de laatste fase van de bewerking.

Alle kwaliteisfactoren zijn aanwezig in een fles de Venoge.

×